Cu totii stim ca a locui intr-un spatiu de dimensini reduse nu este atat de ofertant, insa cu mici trucuri in ceea ce priveste alegerea finisajelor, culorilor si mobilierul, putem obtine efectul dorit - acela de spatiu larg si amplu.

Inainte de toate ceea ce trebuie sa avem in vedere cand dorim sa alegem finisajele sunt forma si dimensiunile incaperii.

 

Un spatiu de forma dreptunghiulara, implicit mai mult lung decat larg poate fi mai dificil de organizat, fata de unul patrat cu dimensiuni aproximativ asemenatoare.

 

 

Iata cateva sugestii pentru amenajarea ta!

 

Cand dorim sa alegem finisajele unei camere trebuie sa tinem intotdeauna cont si de incaperile adiacente acesteia.

Astfel, daca spatiul nostru se leaga fie de un hol sau de o alta camera, un exemplu fiind bucatariile open-space catre living, un truc ar fi ca pardoseala sa fie in acelasi ton cu camera adiacenta, astfel se va crea o continuitate a spatiului, iar trecerea se va face subtil, lucru ce ii va conferi largime.

 

De asemenea, un alt lucru important de tinut cont este gama de culori pe care o folosim.

Se spune ca atunci cand ne imbracam este indicat sa alcatuim o tinuta din 3-5 culori. Ei bine, este adevarat! Iar acest lucru se aplica si in cazul in care dorim sa ne amenajam casa.

 

Culorile pe care le folosim sunt foarte importante, deoarece intr-un spatiu mic, alegerea unei culori puternice, nu va face altceva decat sa scoata in evidenta toate proprietatile camerei.

 

 

Pentru un spatiu de dimensiuni reduse este indicat sa alegem culori pale, deschise, ce confera luminozitate, iar astfel vom conferi spatiului nostru deschidere. Iar ca accent putem insera fie in pardoseala sau un perete al camerei un model din placi de gresie/faianta/tapet/accesorii.

Totodata, de preferat ar fi ca in cazul unui spatiu de dimensiuni reduse sa nu exagerati cu mobilierul. Utilizarea in exces a mobilierul nu va face altceva decat sa incarce inutil camera, iar toata munca voastra va fi in zadar.

 

Limitati-va la strictul necesar!

 

 

 

SFATURI PENTRU AMENAJAREA LOCUINTEI

01 November 2019
Cum amenajam spatiile de dimensiuni reduse

Splaiul Unirii, 5B, Popesti Leordeni

 Romania