PRODUSE

Gresie Faianta

Obiecte Sanitare

Piatra Naturala

Parchet

GRESIE TIP BETON ARKSHADE ATLAS CONCORDE
16 September 2019

Granitul si tot ce trebuie sa cunosti despre el

Granitul este un material, care in ultimii ani a egalat si tinde sa depaseasca marmura ca utilizare, atat datorita variantelor multiple de culoare cat si a caracteristicii de rezistenta deosebita la uzura, cauzata de trafic sau factorii atmosferici.

Datorita evolutiei tehnologice din ultimul deceniu, cantitatile de granit comercializate in lume au crescut spectaculos.

 

Granitul, datorita marii diversitati de modalitati de prelucrare - lucios, semi-lucios, mat, fiamat, buciardat nu are prectic domeniu in care sa nu poata fi utilizat. Pardoseli exterioare si interioare in spatii publice sau private, inclusiv cu trafic extrem, produs in grosimi cuprinse intre 1 si 3 cm, cu mentiunea ca deja grosimea de 1 cm satisface conditii de trafic intens. 

Placaje verticlae de interioe sau exterior, blaturi de bucatarie, trepte, contratrepte, glafuri, capace, balustrade, ancadramente, seminee, pardoseli exterioare carosabile. Chiuvete, mese, baruri si orice alte tipuri de mobilier.

 

In prezent in lume sunt pentru 500 de tipuri de granit cunoscute, zonele de provenienta acoerind toate continentele Europa - Sardinia, Italia, Spania, Norvegia, Belgia - America de Sud - Brazilie, America de Nord, Africa, Asia cu o gama coloristica nelimitata.

 

Tipui de granit Nero Africa Nero Zimbabwe, Bianco si Rosa Sardo, Juparana Indian, Paradiso Classico/Bash, Giallo Veneziano/Santa Cecilia/Imperiale?ornamentale, Rosso Multicolor/Imperial/Santiga, Verde Bahia si multe altele.

 

Raspundem la intrebari des intalnire la clientii companiei.

 

Granitul se pateaza?

 

Ca orice material natural are o rezistenta ridicata, dar daca nu este ingrijint corespunzator acesta se poate pata. Este recomandat ca orice piatra sa fie stearsa imediat utilizand produse de curatare speciale.

 

Granitul se poate crapa?

 

Granitul este un material solid, dar daca acesta este lovit cu obiecte metalice dure exista riscul ca acesta sa se crape sau sparge. este sensibil in zona marginilor acolo unde se poate ciobi.

 

Avantajul granitului este acela ca se poate folosi si pentru amenajari exteriaore datorita rezistentei la factorii extremi inghet-dezghet.

 

Placarea peretilor cu granit venta si puternic colorat evoca o energie dinamica in orice design de interior. Granitul se potriveste si este recomandat sa fie asociat cu liniile simple de mobilier si fara texturi  prea puternice pentru a evita confilictul vizual.

 

Granitul este cea mai dura piatra, impermeabila si cu o rezistenta mare la substantele chimice. Rezistent la abraziune, usor de taiat si prelucrat, granitul este una dintre pietrele naturale ce se utilizeaza cel mai des in placari orizontale. Placile de granit sunt potrivite pentru holuri, bucatarii, bai sau alte spatii cu trafic intens.

 

Granitul ofera o paleta vasta de culori si texturi, fiind una dintre cele mai dese pietre naturae utilizate in designul de interior. Este un material rezistent fiind perfect armonizat cu liniile simple dar si cu texturi colorate ale elementelor de decor.

Mansion of Great Tiles