© 2024 Copyright Mansion of Great Tiles

GRESIE HANDMADE ITALIA
24 February 2020

DE CE ALEGI GRESIA TIP CIMENT IN DEFAVOAREA PARDOSELILOR DIN BETON

Gresie tip ciment Raw Atlas Concorde Gresie tip ciment Raw Atlas Concorde

 

Pardoselile tip beton sau ciment nu mai sunt doar pentru subsoluri sau garaje – ci a ajuns in inima casei. Designerii adora aspectul industrial, cu linii curate, contemporane si decorurile, iar gresia tip ciment este alegerea perfecta. Pardoselile din beton sau ciment pot fi colorate, stantate si slefuite pentru a obtine placare cu aspect de gresie. Dar in loc sa creezi ciment care arata ca o gresia, ai o optiune mai buna si anume gresia portelanata tip ciment!

 

Motivele pentru care podeaua din beton/ciment a castigat popularitate sunt numeroase. Este destul de ieftina si se instaleaza rapis, chiar si in zone mari. Este extrem de durabila si dificil de zgariat sa de spart, ceea ce inseamana ca dureaza o perioada lunga de timp. Cand este sigiliat corespunzator, este rezistent la apa si pete fiind usor de intretinut.

 

 

 

Vorbind despre intretinere, aceasta este un dezavantaj major – pardoseala din beton/ciment trebie resigilata sau ceruita cel putin de doua ori pe an pentru a avea cele mai bune rezultate pe termen lung. Daca nu va place ideea de a pierde un weekend la fiecare sase luni pentru scoaterea mobilierului si acoperirea pardoselei cu sigiliu, avem o optiune mai buna – gresia portelanata care arata ca cimentul.

 

 

Ca si cimentul, gresia portelanta este extrem de rezistenta. De asemenea, este rezistenta la apa si la pete, relative ieftina in comparative cu multe alte optiuni de pardoseala, este de lunga durata si este disponibila intr-o mare varietate de culori si modele, insclusiv aspect de ciment simplu.

Gresia portelanata tip ciment RAW de la Atlas Concorde, de exmplu este un gri moale, cu o asemanare neobisnuita cu betonul turnat.  Chalon de la Casalgrande Padana ofera ecouri turnate de beton texturat, iar gresia Arkshade de la Atlas Concorde ofera un aspect mai elegant.

 

In afara de a elimina nevoia de resigiliare periodica a pardoselilor de beton, iata cateva alte motive pentru a alege gresie portelanata tip ciment si de ce este o alegere mai buna:

 

  • Cimentul este foarte greu, necesita montaj si suport adecvat si este potrivite numai pentru montaj la parterul unei cladiri. Gresia portelanata este usoara si poate fi montata oriunde.
  • Turnarea si finisarea unei suprafete de beton care arata suficient de elegant si rafinat pentru un interior al locuintei este dificil si necesita forta de munca professional calificata – si nu orice contractant de beton poate oferi acest serviciu. Placile de portelan, pe de alta parte, sunt usor de instalat si au intodeauna finisaje fara cusur.
  • Repararea cimentului crapat este un process dificil si scump si nu va fi niciodata la fel de bun ca unul dou turnat. In cazul pardoselilor cu gresie, unde apar fisuri, repararea este simpla, inlaturi placa deteriorate si o inlocuiesti cu alta.
  • Pardoseala din ciment nu retine caldura, ceea ce inseamna ca, in timpul iernii, va fi incomod sa mergi descult. Cu placile de portelan, aveti optiunea de a instala incalzire in pardosela.

 

 

Daca aveti in vedere gresie tip beton/ciment pentru urmatorul proiect, consultati colectiile noastre .

 

 

Search Bar1