PRODUSE

Gresie Faianta

Obiecte Sanitare

Piatra Naturala

Parchet

casalgrande padana
04 October 2019

Casagrande Padana - partenerul nostru de peste 20 de ani

“ we made history by building the future”

 

Casalgrande Padana de peste 50 de ani in domeniu, printre cei mai mari producatori de placi ceramice ce ofera  soluții inovatoare și prietenoase cu mediul pentru pereti si pardoseli. Prin materialele puse la dispozitie raspund la orice cerința creativa și tehnologica a arhitectilor in designul de interior si exterior.

Casalgrande Padana adoptă o politică industrială care este puternic concentrată pe inovația tehnologică și sustenabilitatea mediului. Compania se ocupă intens de cercetare și experimentare pentru îmbunătățirea continuă a produsului în ceea ce privește aspectul și performanța. Toată producția, cercetarea și inovarea sa au loc în fabricile și laboratoarele  din Italia – de aceea produsele sale sunt insotite de sigla 100% made in Italy.

Fiecare etapă a procesului este monitorizată constant: de la selecția materiilor prime la depozitare; de la măcinarea amestecului până la amestecarea și pregatirea plăcilor; de la procesul de fabricație până la controlul calității produselor finale; de la pregătire tehnică la asistență profesională eficientă, dovezi ale eforturilor Companiei de a-și îmbunătăți procesele de fabricație și de a urmări cele mai înalte standarde.

Complet produse din materii prime naturale, gresia Casalgrande Padana este fabricată printr-un proces cu circuit închis, care se remarcă pentr-un impact asupra mediului extrem de scăzut. Produsele ceramice ale companiei depășesc cu mult produsele obișnuite pe care le puteți găsi pe piață, deoarece sunt potrivite pentru orice scop sau tip de clădire.

Cu toate acestea, Casalgrande Padana nu este doar un furnizor, ci oferă consultanță ,servicii și proiectare, având în vedere cele mai înalte standarde executive și arhitecturale.

Aproximativ 80% din producția Casalgrande Padana este dedicată în prezent gresiei din porțelan neglazurat, un material versatil performant, cu caracteristici tehnice excelente și o calitate estetică superioară. Casalgrande Padana a fost un precursor internațional în dezvoltarea acestui tip de finisaj special, jucând un rol important în materialul care se dovedește potrivit pentru o gamă largă de utilizări arhitecturale.

Fabricarea produselor ceramice de ultimă oră, într-un echilibru perfect între eco-durabilitate, protecția mediului, progresul tehnologic, creșterea economică și responsabilitatea socială este profund înrădăcinată în ADN-ul lui Casalgrande Padana.

Steaua deliberată a unei creșteri bine echilibrate, Compania este mândră de ciclul său de producție, în care fiecare etapă de procesare este determinată de urmărirea celor mai înalte standarde, folosind în cele din urmă planuri industriale orientate spre durabilitate și proceduri de mediu și energie.

A fi „verde” sună a fi trist și obișnuit în zilele noastre; de aceea Casalgrande a decis să facă mult mai mult decât atât.

Procesul de producție este un ciclu închis: toate resturile din etapa de fabricație, inclusiv apele uzate, sunt tratate și refolosite. Folosind instalații speciale, toate componentele sunt reciclate și recuperate. Emisiile care decurg din procesul de producție sunt purificate folosind instalații de reducere care se bazează pe cea mai bună tehnologie disponibilă. Politica de mediu a Casalgrande Padana include, de asemenea, criterii de achiziții ecologice, care sunt concepute pentru a ajuta la favorizarea furnizorilor durabili și a reduce impactul asupra mediului al activităților și produselor la originea principală.

Politica de mediu a Casalgrande Padana este axată pe respectarea mediului, reducerea consumului și optimizarea eficienței. Gazul metan, unul dintre combustibilii fosili cu cele mai mici efecte asupra mediului, este folosit pentru alimentarea cuptoarelor. Toate spațiile sunt încălzite folosind un sistem care recicleaza căldura cuptoarelor, folosind schimbătoare de căldură aer-aer pentru fabricile lor și schimbătoare aer-apă pentru birourile și vestiarele acestora. Autoproducția energetică este asigurată prin intermediul a două instalații de cogenerare de înaltă eficiență alimentate cu gaz metan (6000 KWh pentru 5000 ore putere pe an), care leagă o turbină cu gaz cu un atomizor. Sistemul le permite să profităm la maxim de potențial, format din 25% energie electrică și 75% energie termică, deoarece altfel s-ar pierde. Electricitatea produsă în acest mod acoperă 50% din întreaga cerință industrială, în timp ce aerul cald generat de turbină este reutilizat în interiorul atomizorului. Datorită acestei optimizări impresionante a procesului, putem atinge o eficiență de aproape 100%, un rezultat excelent în comparație cu 40% obținut de o uzină de turbină tradițională. Toate strategiile și acțiunile pe care le-au pus în aplicare le-au permis să obțina rezultate importante în domeniile economisirii energiei, raționalizarea procesului tehnologic și utilizarea combustibililor primari, reducând astfel substanțial sarcina asupra mediului. Acest lucru demonstrează conștientizarea acută a Casalgrande Padana și sentimentul de responsabilitate în ceea ce privește nevoile și bunăstarea comunității în ansamblu.

Mansion of Great Tiles