PRODUSE

Gresie Faianta

Obiecte Sanitare

Piatra Naturala

Parchet

baterie cada tres spania inoc cromat
09 September 2019

Amenajarea casei tale - Marmura sau Marmura Compozita

De ce marmura? De ce la interior?

 

Densitatea acestui tip de piatra permite sa fie lustruita precum oglinda, desi modelele cu venaturi sunt frecvent utilizate in amenajarile interioare.

Marmura este un material elegant, ce confera spatiului tau deschidere, prin prisma finisajului lucios, iar daca alegi sa folosesti o marmura deschisa la culoare, puteti opta pentru multitudinea de variante cu venaturi, sa realizati un placaj orizontal de o maiestrie uimitoare.

 

Ce este special la marmura?

 

Marmura prin natura sa este o piatra naturala utilizata inca din antichitate. Este un material elegant ce aduce valoare in orice spatiu si poate fi utilizat atat pe pereti cat si ca pardoseala. Desi are nevie de intretinere pentru a pastra luciul perfect sau tratamente speciale pentru zonele umede, ramane mereu alegerea numarul unu in lumea amenajarilor interioare. Marmura este un material ce se recomanda a fi utilizat pe suprafete mari, astfel incat splendoarea acesteia sa poate fi pusa in valoare.

 

 

Ca si particularitati, singurul “defect” al  pietrei este ca prezinta sensibilitate la acizi, grasimi si produse abrazive, care-i pateaza suprafata. Materialul este recunoscut pentru calitatile sale estetice desi prin comparatia cu granitul este o piatra fragila. Totusi ramane unul superb si des ales de arhitecti in amenajarile interioare.

In functie de proveninenta, marmura are culori diferite de la alb la negru, perfect unicolore, pana la verde sau rosu cu venaturi albe sau aurii sau de ce nu si negre. Finetea granulatiei permite slefuirea pana la obtinerea unui finsiaj lucios deosebit, punand in valoare atat nervurile cat si nuanta.

 

Marmura este utlizata in special pentru placarea peretilor dar poate fi folosita cu succes si pentru blaturi superbe de baie, bucatarie cat si scari sau glafuri.

Despre marmura se poate spune ca este un material vesnic, dar ca fiecare suprafata are nevoie de ingrijire si protectie. De aceea recomandam tuturor clientilor sa apeleze la echipe speciale de intretinere a pietrei naturale.

 

Ca o alternativa la materialul natural, industria aduce pe piata Marmura compozita.

 

In ultimii ani, ca o consecinta a utilizarii pe scara tot mai larga a rasinilor poliesterice nesaturata s-a dezvoltat o noua tehnologie aceea de producere a pietrei artificiale asa numita marmura compozita. Acest produs este realizat prin combinarea in proportii stabile de rasini poliesterice nesaturate, praf de marmura si alte adaosuri precum pigmenti anorganici sau paste colorante. Proportia componentelor de baza este de aproximativ 80% rasini si 20% praf de marmura.

Marmura compozita se foloseste atat la interior cat si exterior, la cladiri de locuinte, administrative sau comerciale. Se poate folosi pentru pardoseli, placarea peretilor, a treptelor si contratreptelor, glafuri sau alte piese speciale.

 

Daca esti interesat de mai multe detalii despre marmura, asteptam cu drag mesajul tau.

Mansion of Great Tiles